Translate

tisdag 9 juni 2015

Funderingar kring flickan i Hörby

Några funderingar kring flickan i Hörby, vars mamma förde bort vid en övervakad umgänge med socialtjänsten. [1]

Har följt kommentarer på Monica Antonssons blogg, en som kallar sig Froojd. [2] Personen skriver att familjehemmet köpte socialsekreterarens hus, samma socialsekreterare som handlade ärendet om flickan som familjehemmet hade tagit hand om. Kollade upp det via lagfart, och det stämmer. En person med samma namn som arbetar hos Socialtjänsten i Svalöv sålde huset februari 2013 till familjehemmet flickan bodde vid.

En annan reflektion, har följt vissa trådar på nätet. Enligt Förvaltningsrätten och Kammarrätten hade man tagit bort LVU och Tingsrätten har givit mamman vårdnaden. Socialtjänsten skulle arbeta med att återförena flickan till sin mamma. Om jag har förstått det rätt så arbetade socialtjänsten istället för uppmaning om återförening till att förhala och separera mamman från sin dotter.
Jenny Sonesson skrev en artikel i Expressen "Barn måste adopteras mot föräldrarnas vilja" [3] som publicerades den 13 april 2015, alltså långt innan mamman förde bort flickan. Jenny är vän med fosterfamiljen och fostermamman har marknadsfört denna artikel på hennes Facebook-sida.
Artikeln tar upp det aktuella fall om flickan och artikeln är skriven som propaganda där man vill tvångsadoptera bort barn. Mamman återspeglas väldigt negativt. Är fosterfamiljen intresserade att skapa en kontakt mellan flickan och hennes biologiska mamma?

En fosterhemsplacering ska vara temporär och Socialtjänsten uppgift är att återföra barn till sina biologiska föräldrar. Men det verkar som att fosterfamiljen har knytit ann till flickan, som om hon är deras egen. Jag förstår att detta kan hända, helt naturligt att man lär sig älska ett barn som bor tillsammans och växer upp hos en. Problemet är när det blir denna konflikt och även andra intressen blandas in. Allt från politisk propaganda till föreläsare som vill sälja böcker. Ett annat problem må vara att familjehemmets nätverk är allt för integrerat med olika myndigheter och sidintressen?

Vilken soppa, och alla gastar om det är flickan de tänker på. Detta har gått för långt. Hoppas att flickan och mamman har det bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar