Translate

måndag 17 augusti 2015

Mamma på flykt med dotter från socialtjänsten i Värmland.

Den 9 juli 2015 knackade sex poliser och två socialsekreterare på familjens dörr i Värmland. Socialtjänsten hade beslutat att omhänderta två barn eftersom det hade inkommit ett par oros anmälningar och föräldrarna hade inte samarbetat.

"de kom aldrig till uppgjorda möten och öppnade inte dörren när socialtjänsten ringde på." [1] "Däremot mejlade de och gjorde klart att de inte behövde något stöd eftersom de hade ”exemplariska barn” som bara skulle påverkas negativt av att ha kontakt med socialen."

Under hembesöket så omhändertogs det äldsta barnet omedelbart. Mamman flydde platsen med sin dotter och har nu gömt sig i fem veckor. Under handräckningen så noterade socialtjänsten,

"De beskriver hemmet som en ”sanitär olägenhet” med ett hallgolv täckt av soppåsar, en spis obrukbar på grund av smuts och rum så belamrade med saker att man knappt tog sig fram. I barnens sängar låg tunna madrasser täckta av smutsiga lakan. Föräldrarna förklarade röran med att de renoverade huset."

Man anser även att föräldrarna är "okontrollerbara" och i "dålig psykisk hälsa".

Fadern som fortfarande har kontakt med mamman och de anser att Socialtjänsten har utfört maktövergrepp. Fadern håller på att överklaga LVU´n till Kammarrätten.

Ska det behövas sex poliser och två tjänstemän vid en handräckning?

Lösning: Städhjälp kostar ca 210 kronor / timma efter rut- avdrag. Ge familjen detta som en första insatts. Sen kan de bli coachade hur man städar på ett effektivt sätt. Kostnade skulle här kunna bli ca 1000 kronor i veckan, istället för två familjehemsplaceringar, som säkert minst skulle bli tio gånger dyrare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar