Translate

onsdag 5 augusti 2015

Kvinnan på taket kommer att bli utvisad

Det har skrivits en del mer om kvinnan i Kalmar som klättrar upp på tak och vill ta livet av sig. [1]
Igår skrev 24Kalmar att Socialtjänsten anser att detta är [“Ett unikt ärende”].
Kvinnan är inte tillräckligt sjuk för att bli tvångsomhändertagen enligt psykiatrin, och socialtjänsten säger att hon inte vill ha deras hjälp. Alltså har hon hamnat "mellan stolarna".

"– Hon är inte aktuell hos oss just nu, men skulle mycket väl kunna bli det om hon är mottaglig och vill ta emot den hjälpen. Men hon har inte varit intresserad, säger Cecilia Frid, socialchef på Kalmar kommun."

Kvinnan är från Rumänien och hade med sig sina barn till Sverige, vilket socialtjänsten omhändertog. "Kvinnan har fått sitt barn omhändertaget av sociala myndigheter i Sverige, efter att de tillsammans levt på gatan i Kalmar. Enligt polisen befinner sig sonen nu i hemlandet Rumänien. Hon har erbjudits resa hem – men tackat nej."

Frågan jag ställer mig, var finns barnen i Rumänien och skickar socialtjänsten iväg barn till Rumänien helt sådär?

Idag skriver [SVT] att kvinnan nu ska utvisas från Sverige eftersom hon har befunnit sig här i över tre månader utan att ansöka om uppehållstillstånd.

Det skulle vara intressant att höra vad kvinnan har att säga, varför hon gör som hon gör. Jag tycker det känns lite konstigt att socialtjänsten skulle skicka hem barnen utan mamman och var befinner de sig i Rumänien?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar