Translate

söndag 28 december 2014

Två mammor i Kungsör blev av med barnen efter att ha klagat på skolan

Bärgslagsbladet tar upp två fall i Kungsör där mammor har haft synpunkter på skolan vilket ledde till att skolan anmälde dem till Socialtjänsten och därefter omhändertogs deras barn.

– Det känns som om de drivs av hämnd. Om man mopsar sig och anmäler skolan, så sätter de socialen på en. Och socialen biter sig fast och gör utredningar som bara baseras på vad kompisarna i Barn- och utbildningsförvaltningen påstår. Orden kommer från trebarnsmamman Desirée. Hon berättar för Bärgslagsbladet/Arboga Tidning om hur det som började med att hon krävde rätt stöd för sina barn i skolan nu urartat så att socialen hotar henne med omhändertagande enligt LVU (Lagen om vård av unga) och familjehem för alla hennes tre barn.
– Det är ju inte hemma de har problem, utan i skolan, säger hon.


– Det här är inte klokt. Det är ju precis samma sak som hänt mig, utbrister Annika, en annan mamma som tidigare i höstas berättade i tidningen hur Hagaskolan lät starta en utredning hos socialen sedan Annika anmält skolan till både Skolinspektionen och polisen när skolan låst in hennes son i stället för att ge honom kvalificerat stöd i undervisningen som lagen föreskriver. Den utredningen lades ned – men togs upp igen och har nu utvecklats till en utredning om LVU. – Jag tror att det var att jag gick till tidningen som var droppen, då drog de i gång alltihop igen och utvidgade till LVU, säger hon.

Läs mer: Bärgslagsbladet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar