Translate

söndag 28 december 2014

Socialtjänsten tog deras dotter

UNT har skrivet ett repotage om en familj som blev "misstänkta" att utföra skakvåld mot sin yngsta dotter. Dottern var för tidigt född, hade låga värden av d-vitamin och tecken på benskörhet. Polisen la ner undersökningen om brist på bevis men Socialtjänsten valde ändå att behålla barnen under LVU.

”Så länge det inte går att klarlägga vem eller vilka som tillfogat Freja hennes skador så kan hon inte anses vara skyddad i sina föräldrars vård”

Detta har pågått år efter år, paret har fått tillbaka sina två äldre barn men sitt yngsta får de endast besöka en gång i veckan under övervakning.

Läs mer: UNT

Polisen utreder brott vilket måste bevisas, i Socialtjänstens fall så är det omvänd ordning. Det är paret som måste bevisa att de är oskyldiga, något som kan vara svårt. De har enligt artikeln en hel del bevis via forskning och från en amerikansk doktor, men de har tappat hoppet om att överklaga och hoppas på att Socialtjänsten ska bli mer tillmötesgående, att de får träffa sin dotter under bättre förhållanden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar