Translate

onsdag 22 juli 2015

IVO lägger ner ärendet om flickan som blev sexuellt utnyttjad på HVB-hem

"En minderårig flicka blev sexuellt utnyttjad under tiden hon var placerad på ett HVB-hem, hem för vård och boende för barn och unga. Hon slog larm till personalen som också kontaktade socialtjänsten i Helsingborg - men inget gjordes.

Flickan var placerad på HVB-hemmet under 2010 och det var en annan placerad ungdom som misshandlade och utnyttjade henne sexuellt. Övergreppen skedde vid flera tillfällen och en gång blev det filmat - en film som även visades för hemmets personal."


IVO lägger ner detta ärende då personalen på detta HVB-hem har slutat och det hände för flera år sedan. Samtidigt så vet inte Helsingborgs socialtjänst om man fortfarande använder sig av samma HVB-hem idag.

– Jag vet faktiskt inte om vi använder det HVB-hemmet längre, säger verksamhetschef Lars Elowson.

Läs mer!

Detta är ett typiskt exempel hur IVO och socialtjänsten arbetar. De som var ansvariga har bytt jobb och därför är ärendet avklarat enligt IVO. Men samtidigt så arbetar säkert vissa av de som ansvarade fortfarande med barn, men hos en annan kommun. Det är socialtjänsten som bär det yttersta ansvaret om ett barn är placerad på ett fosterhem. Att socialtjänsten i Helsingborg själva inte ens vet om de fortfarande använder sig av samma HVB-hem är ju även det anmärkningsvärt. Kan dessutom tyckas anmärkningsvärt att detta HVB-hem fortfarande existerar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar