Translate

onsdag 5 oktober 2016

Skandal hos statens sis-hem för barn och ungdomar

Förra året blev barn och unga nedlagda och fasthållna vid minst 167 tillfällen på SiS. Psykologen Annica Kosner som är sakkunnig åt Skolinspektionen i liknande fall har gått igenom dokumenten. [1]

Man uppmärksammade nyligen hur Australien på ett tortyrliknande sätt hade spänt fast barn och använt sig av spott huvor. [2]
"Australien skakas av tortyrliknande övergrepp mot tonåringar i ett ungdomsfängelse. En advokat liknar förhållandena vid Guantanamo. ”Vi pratar om barn som spänns fast med handbojor ”, säger han."

Nu sker något liknande även här i Sverige, man använder spott huvor på barn, och man håller fast dem, trycker ner dem på golvet något som kan liknas med livsfara.
"I nästan hälften av fallen är det personalen som först är fysisk mot den unge, och inte tvärt om, genom att personalen tar tag för att till exempel föra hen till rummet vilket eskalerat och lett till nedläggningar."

Detta sker hos statens egna ungdomshem för barn som är försatta med LVU, en lag som ska skydda barnen? Detta är barn som oftast är inlåsta, barn som inte kan ge sin egen röst hörd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar