Translate

fredag 4 december 2015

Hon fick ta rättvisan i sina egna händer

Jag har följt fallet, flickan i Hörby, eller Svalöv under en tid. Nu har hon äntligen fått hem hennes dotter igen, men det var inte enkelt.

När även detta beslut hade upphävts i domstol beslutade socialnämnden i stället om ett tillfälligt flyttförbud av dottern. I tisdags upphävdes även detta beslut av förvaltningsrätten. Men inte heller därefter har kommunen medverkat till en återförening mellan Maria och hennes dotter.

– Först skulle vi träffas på kommunen för att jag skulle hämta min dotter. Men de sade att de inte kan ta flickan dit. Då kom vi överens om att träffas på en neutral plats, i Skåne djurpark. Men sedan sade de att det inte heller gick, berättar Maria.

Till sist tvingades Maria åka hem till familjehemmet där dottern har bott under lång tid. Familjehemsföräldrarna har arbetat för att få ta över vårdnaden av flickan.


källa, Dagens Nyheter: Efter flera års kamp – Maria har fått tillbaka sin dotter

I bakgrunden har en större mobb med allt ifrån tjänstemän upp till rikspolitiker, journalister motarbetat mamman och tagit hennes fall som ett exempel att socialtjänsten ska kunna tvångsadoptera barn till fosterföräldrar. De har satt lösensumma och hängt ut dottern över internet under den tid mamman gömde sig från myndigheterna.
Ändå så säger mamman att hon kan tänka sig behålla kontakten med familjehemmet, för att hennes dotter ska få träffa denna familj.

Läs tidigare inlägg om fallet:
Laglös socialtjänst i Svalöv
Socialtjänsten i Svalövs maktmissbruk
Inget LVU för flickan som försvann i Hörby
Den bortförda treåriga flickan från Hörby
Mamman till flickan i Hörby intervjuas
Replik till Malin Lernfelt: Barn är inga ägodelar
Karin Rebas skriver om flickan i Hörby
Det socialliberala gänget fortsätter att jaga mamman i Hörby
Kritik mot denna blogg
Funderingar kring flickan i Hörby

Familjehemmet och Svalövs kontaktperson har demonstrativt visat att de inte vill att (mor och dotter) ska ha kontakt” skrev hon tidigare." [1]

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Vet du om det är klart nu? Om inte, vad är nästa steg?

    SvaraRadera
  2. Ursäkta för sent svar, har faktiskt ingen aning om det är klart. Artikeln i DN kan man läsa i händelsespalten,
    "Fortfarande återstår flera domstolsprövningar. Nästa vecka ska förvaltningsrätten behandla en ny begäran från socialnämnden om LVU. Lunds tingsrätt ska också åter pröva frågan om överflyttning av vårdnaden."

    SvaraRadera