Translate

torsdag 30 oktober 2014

Nationella insatsstyrkan kopplades in vid handräckning

– Vi skulle utföra en handräckning av en ung tjej men innan vi fick tag i henne lyckades hon fly. I samband med det fick hon tag i en kniv och sprang till en intilliggande lägenhet där hon sökte tillflykt, säger Ulf Sköld, chef vid Norrbottenspolisens brottsförebyggande avdelning.

Vid 14.30-tiden uppgav polisen på sin hemsida att insatsen avslutats sedan situationen upplöstes. Ingen skadades under händelsen och polisen kunde återigen omhänderta kvinnan enligt LVU, lagen för vård av unga. Polisen anser inte att kvinnan har gjort sig skyldig till något brott i samband med dagens händelse, berättar Ulf Sköld.

Är det inte brottsligt att gå in med kniv i någon annans lägenhet?
– Visst kan det vara så, men i det här läget har vi inte gjort bedömningen att hon har gjort sig skyldig till brott. Vi har bedömt det som en desperat handling från en tjej som försökte undkomma, säger han.

Läs mer: Expressen

Det låter ganska allvarligt, man skulle utföra en handräckning mot en ung tjej, transportera henne från Vuollerim i Norrbotten till södra Sverige, troligen mer än 100 mil? Tjejen är desperat och försöker fly och polisen tar in nationella insatsstyrkan.
Nu vet vi inte bakomliggande orsak till förflyttningen, men det känns ju inte riktigt klokt med tanke på barnens bästa och hur allt gick till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar