Translate

torsdag 16 oktober 2014

Friad från barnmisshandel efter 5 år

Det som pappan erkänt är att han vid ett tillfälle skakat bebisen då denne plötsligt blivit lealös, rullat med ögonen och förlorat medvetandet. Barnet hade kort dessförinnan varit sjuk med kaskadkräkningar och hade i sin sjukdomshistorik dessutom en 14-dagarsvistelse på sjukhus på grund av att han smittades av RS-virus några veckor efter födseln.


Källa: SVT

När sjukhusvården var över blev bebisen utskriven till en utredningsenhet inom socialtjänsten i sin kommun på grund av de skador som upptäckts på sjukhuset.


– När familjen fick tillbaka sina barn förra sommaren blev de så klart oerhört lättade och när beskedet nu kom från Högsta domstolen så blev det ju ännu mer glädje för hela familjen


Om jag uppfattar det rätt så blev pappan oroad när hans bebis förlorade medvetandet och skakade barnet. På grund av denna oro om barnet kanske var på väg att dö och handling så blev barnen omhändertagna i tre år och han fick slåss i alla instanser, olika domstolar i fem och ett halvt år. Nu är han friad, men hur mycket har myndigheterna förstört för honom och familjen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar