Translate

tisdag 23 september 2014

IVO kritiserar enskilda samtal med barn

Socialtjänsten i Söderhamn får kritik av IVO, Inspektion för Vård och Omsorg.

"Under mötet ska socialtjänstens personal ha velat tala enskilt med barnen, utan att vårdnadshavaren i efterhand hade fått veta vad de talat om. Barnen, som är fyra och fem år gamla ska ha mått dåligt efteråt och varit rädda för socialtjänstens personal. Enligt vårdnadshavaren kan det vara så att barnen blev pressade att inte berätta vad de hade pratat om."


Socialnämndens ordförande Mattias Benke (S) vill inte kommentera det enskilda fallet. – Jag vill inte föregripa ärendet. Men rent generellt är det så att om vi får ett påpekande från Ivo så tittar vi på det. Det är bra att de har gjort en sådan här prövning, och det är ingenting som kommer att hamna i byrålådan. Om det har klickat i rutinerna så får man gå igenom det och se vad som ska göras, säger Mattias Benke.


Källa: Helahälsingland

Att beropå ärenden som hamnar i brevlådan. I Arboga har socialtjänsten undanhållit handlingar och ärenden. Den anställda lät elva ärenden ligga i flera månader. Vissa av dem handlar om oro för barn. Till sin chef sa den anställda att nödvändiga brev inte inkommit. Chefen upptäckte senare att detta inte stämde.

källa: SVT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar