Translate

onsdag 27 maj 2015

Den bortförda treåriga flickan från Hörby

En treårig flicka har blivit bortförd av sin biologiska mamma vid konditori Boijertz i Hörby, fredagen den 22 maj. Polisen gick ut på Facebook och ville ha information från allmänheten, men reaktionen blev så stor att polisen valde att plocka bort inlägget.

– Det var ett misstag av oss att använda Facebook i det här ärendet. Det var tänkt som ett komplement, ett sätt att få in uppgifter från de som kanske hört eller sett något. Men vi hade för bråttom. Vi kan bara förtydliga att det inte finns någon brottsmisstanke och att vi inte borde lagt ut det första inlägget, säger Patrik Isacsson, lokalpolisområdeschef Ringsjöbygden.” [1]

Historien började 2012, Socialtjänsten gjorde ett oanmält hembesök och hittade flickan som då var fyra månader gammal, “som var så misskött och apatisk att hon verkade död.” [2]
Fadern ska enligt artikeln i Helsingborgs Dagblad ha misshandlat flickan sedan födseln, “Enligt den dom som Lunds tingsrätt så småningom skulle meddela slog och nöp den biologiska pappan flickan så att hon fick stora blåmärken över hela kroppen. Vid ett tillfälle bröt han avsiktligt av den lilla babyns lårben. I februari 2013 dömdes pappan till två och ett halvt års fängelse för grov misshandel och grov fridskränkning.
Mamman ska även hon ha blivit dömd för misshandel eftersom hon inte tog flickan till sjukhuset.

Om man läser vidare i Helsingborgs Dagblad så finner vi att mamman idag har vårdnaden över flickan. Hösten 2013 faställde både Förvaltningsrätten och Kammarrätten att omhändertagandet enligt LVU skulle upphöra. Mamman väckte även talan hos Tingsrätten och fick ensam vårdnad om flickan.

Personligen fick jag inte riktigt ihop detta från början. Om pappan medvetet har knäckt flickans ben och mamman varken ingrep eller tog flickan till sjukhus hur kan då mamman både få vårdnaden samt vinna bort LVU i både Förvaltningsrätten och Kammarrätten? Enligt domstolarna så ska även Socialtjänsten arbeta på att återförena flickan med sin biologiska mamma.

Enligt Sydsvenskan [3] säger mammans advokat,
Nu hävdar advokat Katarina Nordqvist, mammans juridiska ombud i en rad domstolsprocesser, att socialtjänsten i hemkommunen aktivt motarbetat en återförening mellan den biologiska mamman och flickan.
– De är rabiata i det här ärendet, säger Katarina Nordqvist....

Socialtjänsten tyckte fortfarande inte att mamman skulle få ta hand om sitt barn. Men i förvaltningsdomstolen fick tjänstemännen kritik för att de inte bäddat för en återförening. Domstolen slog också fast att mamman hade rätt till umgänge i närvaro av socialtjänsten.

Nu verkar det som om att Socialtjänsten har motarbetat återföreningen mellan den biologiska mamman och flickan. Två domstolar har nekat Socialtjänsten LVU, En annan domstol har get mamman vårdnaden samt kritiserat Socialtjänsten att motarbeta återförening mellan mamman och flickan. Och, polisen har plockat bort sin efterlysning på Facebook eftersom de säger att mamman inte har gjort något brott att föra bort flickan från konditoriet.

Om man återgår till artikeln i Helsingborgs Dagblad, [1] så har Olle Lönnaeus målat upp en bild där de biologiska föräldrarna har betett sig som monster. Om det stämmer det som står i artikeln så anser t.om. jag att de har förbrukat sin rätt till att ha vårdnaden över sitt barn. Men om vi granskar källan till denna artikel så finner vi att informationen troligen kommer från en annan artikel i Expressen, [4], “Barn måste adopteras mot föräldrarnas vilja”, skriven av en fd socialsekreterar, Jenny Sonesson.

Socialtjänsten i Svalöv gjorde 2012 ett oanmält hembesök i en villa efter att anmälan från BVC inkommit. De hittar ett fyra månader gammalt spädbarn som är blekt och apatiskt. Socialsekreterarna tror först att flickan är död. På akuten upptäcks att barnet har blåmärken och ett brutet lårben. Vid polisförhör framkommer det att flickan, som vi kan kalla Johanna, blivit misshandlad av sin pappa sedan födseln. Han har nupit, bitit och vid upprepade tillfällen slagit flickan. En kväll la fadern det nakna spädbarnet på klinkergolvet i badrummet och slog med knuten näve rakt i dotterns mage. Modern stod i dörröppningen utan att ingripa. Vid ett annat tillfälle böjer fadern ett av Johannas ben.” [4]

Jenny Sonesson har en agenda och jobbar för att kunna tvångsadoptera barn utan föräldrars vilja. Hon är dessutom vänn med flickans både fosterföräldrar över Facebook. Och fosterföräldrarna verkar även själva jobba för att adoptera flickan från den biologiska mamman.

Så källan till artiklarna som sprids där flickan föräldrar målas upp som monster, hänvisas härmed till Jenny Sonesson (fd socialsekreterare) som troligen har fått informationen från fosterföräldrarna som vill få bort den biologiska mamman ur flickan liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar